Start Nyhetsarkiv Bibliotek Galleri Medlemmar Anslagstavla Kontakt

Nyhetsarkiv

Tidigare nyheter som publicerats på hemsidan hittar du här. Vissa nyheter kanske inte syns för dig, då man måste vara inloggad för att läsa dem.

Vindsdörren i A-uppgången

av Sif Johansson 11 jul, 08:26 | 0 kommentarer

Låset är återställt och den vanliga nyckeln fungerar igen.

/Sif

Låset till vinden i A-uppgången

av Isabella Gripe 6 jul, 10:14 | 1 kommentar

Någon har brutit upp låset till vinden i A-uppgången. Inga förråd verkar ha blivit uppbrutna, men det kan ändå vara en god idé att titta till sitt förråd. En låssmed har varit här och satt i ett tillfälligt lås, tills vi fått ett nytt lås på plats får vi använda B-uppgången för att komma till vinden.

 

Isabella, för styrelsen BRF Fyrtornet 5

 

Gårdsfix

av Isabella Gripe 14 apr, 13:18 | 0 kommentarer

Söndagen den 28/4 kl 10 ses vi som kan och vill för att göra vårfint på gården. Vi städar undan vintern, tar fram utemöblerna och pysslar om rabatterna. Inga förkunskaper krävs :) Fikar gör vi oxå såklart! Skriv i kommentarsfältet om du vill vara med så att vi vet hur mycket fika vi ska fixa.

 

Välkomna!

 

Isabella och Helena

Nyckel övre lås

av Crister Sahlén 27 mar, 11:51 | 0 kommentarer

Till medlemmar i A-huset.

Efter det avslutade arbetet med byte av stam har återlämning av nycklarna nu skett. Dock så har jag fortsatt en omärkt nyckel till det övre låset kvar hos mig som gärna återfinner sin rätta ägare.

Känner du dig berörd får du gärna kontakta mig så vi kan testa nyckeln och därmed återlämna den.

Det kan även vara så att någon bland er fått tillbaka en felaktig nyckel till det övre låset, men ännu inte märkt detta då det är en extra nyckel ni normalt inte använder. Vill därmed uppmana er att testa så att de nycklar ni har till övre låset fungerar - hittar ni någon som är fel hör ni av er till mig så testar vi den jag har om den fungerar bättre.

 

Tack på förhand,

Crister för styrelsen Brf Fyrtornet 5

Soprummet

av Isabella Gripe 24 mar, 22:39 | 1 kommentar

Det är inte tillåtet slänga något annat än hushållssopor i föreningens soptunnor. Gamla cykeldäck räknas INTE som hushållssopor. Grovsopor får var och en ta till återvinningscentralen själv. Har en inte tid/lust/ork/möjlighet att åka till återvinningscentralen får en förvara grovsoporna i sitt förråd eller sin lägenhet tills tiden/lusten/orken/möjligheten infinner sig. Styrelsen planerar att ordna gemensam bortforsling av grovsopor, detta kommer att annonseras i god tid, men fram tills dess får alla ta hand om sina egna grovsopor.

 
Den som rensar ur skafferi, kyl eller frys och tycker att det känns övermäktigt att hälla ner maten i de bruna påsarna och sortera som matavfall kan däremot slänga maten i tunnorna för hushållssopor. Vilken metod du än väljer ska glas- och metallförpackningar alltid sorteras ut. De slängs sedan på andra sidan gatan. Är du osäker på hur du ska sortera? Kolla här: http://www.stockholmvattenochavfall.se/avfall-och-atervinning/sortera-dina-sopor/sorteringsguiden/ 
 
Det är aldrig ok att bara lämna sina sopor på golvet i soprummet!
 
/Isabella för Styrelsen Brf Fyrtornet 5
 
 

Reparation av tak

av Isabella Gripe 5 mar, 07:46 | 0 kommentarer

Under vintern har en läcka till följd av en skada i plåttaket upptäckts. Det är ca 35 kvm av plåten som behöver bytas ut. En ställning har rests på gården och så snart vädret tillåter ska taket repareras. Arbetet är betydligt mindre än förra gången vi bytte delar av plåttaket, så förhoppningsvis kommer arbetet gå snabbare och inte upplevas som lika störande.

 

/Isabella för Styrelsen BRF Fyrtornet 5

Inbrott i soprummet

av Isabella Gripe 9 feb, 18:37 | 2 kommentarer

Natten till torsdag bröt sig någon in i soprummet. Tjuven tog sönder handtaget och bröt upp 2 brädor i trappan. Vad styrelsen har kunnat se har inget blivit stulet. Men ni som har något projekt på G i snickarboden uppmanas att titta till det så att inget försvunnit eller kommit till skada. Låset är lagat och plankorna kommer sättas dit igen inom kort. 

 

/Isabella för Styrelsen BRF Fyrtornet 5

Från styrelsemötet 5/2 2019

av Sif Johansson 7 feb, 10:08 | 0 kommentarer

Stambytet i A-huset
Vi är verkligen ledsna över att det tagit mycket längre tid än beräknat. Stort tack till er alla för ert fantastiska tålamod! Nu pågår slutarbete utifrån genomförd besiktning och det arbetet är utlovat att vara färdigt under februari månad.

Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
Allt som behövde åtgärdas är gjort, så nu är även denna klar. Nästa OVK ska inte komma förrän 2026.

Nya medlemmar – en ny informationspunkt.
Vi hälsar Håkan och Elisabet Wilhelmsson i lgh B1301 välkomna!

Fast inredning i lägenheterna
Alla dörrar, dörrfoder, fasta skåp mm. tillhör föreningen. Om ni tar bort något av detta från er lägenhet så ska det märkas med lägenhetsnummer och ställas på torkvinden. Det får absolut inte slängas. 

 

Julgranen

av Crister Sahlén 13 jan, 21:46 | 1 kommentar

Så var jul och nyårshelgerna över för denna gång.

Hämtning av granen skulle skett under söndagen men pga stor efterfrågan av denna tjänst har leverantören meddelat att denna kommer att utföras under måndagen istället.

/Styrelsen

 

Leksakerna på gården

av Isabella Gripe 29 okt 2018, 16:57 | 0 kommentarer

Nu finns det en förvaringslåda till barnens leksaker på gården. Fint om vi föräldrar kan hjälpas åt att se till att leksakerna hamnar i lådan när leken är slut.

 

/Isabella Gripe för Styrelsen Brf Fyrtornet 5

Från styrelsens möte den 23 oktober

av Sif Johansson 25 okt 2018, 22:12 | 0 kommentarer

 

OVK

Besiktningen är gjord och godkänd i de flesta lägenheterna. I ett par läsgenheter måste ytterligare åtgärder göras. De meddelas enskilt, och när de problemen är fixade fodkänns hela OVK. Nästa besiktning ska göras om sex år.

Fönstermålningen är färdig

Alla fönster är målade och trappräckena ska monteras tillbaka nästa vecka.

Hissen i A-porten

Nu ska hissen fungera utan problem. Lite slutfinish återstår och det har firman lovat att göra snarast.

Leksaker på gården

Vi kommer att ställa en låda på gården att samla leksakerna i.

Kallt i lägenheterna?

Fjärrvärmen är igång när yttertemperaturen är under +10 grader. Nu när det har pendlat runt +10 är det som svårast att få bra inomhustemperatur. Det är tyvärr inget som är möjligt att ändra på.

Vattenskadan

Under arbetet med att åtgärda vattenskadan gjordes ett misstag och mer vatten rann ut. Väggarna måste igen torkas ut och arbete kommer att ytterligare försenas, men det pågår för fullt.

Från styrelsens möte

av Sif Johansson 14 okt 2018, 16:11 | 0 kommentarer


Föreningens ordförande
Karin Engström i B-porten är ordförande, och vi övriga som samarbetar i styrelsen är Isabell Gripe, Sif Johansson, Astrid Pålsson, Christer Sahlin, Helena Widström.

OVK startar torsdagen den 18 oktober kl. 9.00
 Det blir ett nytt försök med OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll). Mats Jansson kommer att samla de nycklar som han inte redan har, och följa med runt.

Vattenskadan
Vi gör vad vi kan för att skynda på reparationerna och är verkligen ledsna för att det dragit ut på tiden.

Fria trappor
Ur säkerhetssynpunkt måste trapporna hållas fria från större föremål. Barnvagnar kan med fördel ställas vid postlådorna i B-porten. Tänk också på att trappfönstren måste hålla låsta.

Informera styrelsen om uthyrning och utlåning
Vi behöver veta vilka som bor i huset och ber att ni skickar ett mail och berättar om någon lånar eller hyr er lägenhet medan ni är bortresta.

Nya stadgar
De nya stadgarna är antagna efter extra stämman den 21 augusti 2018 och är inskickade till Boverket för godkännande.

Den 13 oktober 2018
Sif

 

Kontakta styrelsen?

av Crister Sahlén 25 sep 2018, 21:44 | 1 kommentar

Hej,

Om du som medlem önskar kontakta styrelsen med någon fråga eller i ett ärende så gör du det enklast via styrelsens e-post:

fyrtornet5@gmail.com

Tyvärr fungerar inte kontaktmailen via vår webb för tillfället men vi arbetar med att lösa detta.

Vänliga hälsningar

Ordförande Karin för Brf Fyrtornet 5 

Höst på gården

av Isabella Gripe 18 sep 2018, 18:33 | 0 kommentarer

Hej!

Vi behöver förstärkning till gårdsgruppen för att ställa i ordning på gården inför hösten. Vi träffas den 30/9 kl 10-12 ca. Du är välkommen att delta efter lust och förmåga, redskap finns. Smsa gärna mig så jag vet hur mycket fika som behövs. 
För styrelsen
Helena Widström, B
0707 616873 

Dörren in från gården till A-huset

av Karin Engström 24 aug 2018, 18:20 | 0 kommentarer

För att läsa den här nyheten måste du först logga in.

Hissen i A-huset

av Isabella Gripe 31 jul 2018, 23:56 | 2 kommentarer

Hej!

 

Hissen i A-huset har stått still under helgen. Den är nu fixad och ska gå igen. Trygga Hiss som var här och arbetade med hissen förut i somras och nu även kom hit för att sätta igång den igår (måndag) meddelar att hissen har en viss fördröjning från att man trycker på knappen till att den rör sig. Om man öppnar dörren i väntan på detta kan elektroniken gå i baklås och hissen stannar – som den gjorde i fredags.

 

Detta skall justeras (och innebär ingen risk) men det kan ta ett tag på grund av semestertider. Hör av er till fyrtornet5@gmail.com om hissen stannar igen.

 

 

 

Vänliga hälsningar

 

Styrelsen för Brf Fyrtornet 5 genom Karin

Fönsterrenovering startar 5 juni

av Crister Sahlén 4 jun 2018, 14:49 | 0 kommentarer

 

Hej

I samband med OVK arbeten har översyn av fönster/balkong-/terrassdörr skett. Undersökningen har bekräftat det underhållsbehov som styrelsen kunnat identifiera dels av fönster/balkongdörr i trapphus dels av fönster/balkong-/terrassdörr utvändigt i medlemmars lägenheter.

 

Renoveringsarbetet påbörjas tisdag 6 juni och kommer löpa under någon vecka framöver. Hantverkarna kommer att arbeta med start på plan 5 och gå nedåt i fastigheten. Arbetet kan komma utföras i båda trapphusen samtidigt.

 

Tillträde till lägenheter behövs med anledning av ovan. De medlemmar som inte sedan tidigare lämnat nycklar ombeds göra detta snarast möjligt till hantverkarna direkt eller till Crister Sahlén, lägenhet B1502, om man inte normalt är hemma om dagarna.

 

 

Vänliga hälsningar,
Styrelsen för Brf Fyrtornet 5 genom Crister

Vattenläckage - akut avstängning vatten gathuset

av Crister Sahlén 25 maj 2018, 23:38 | 2 kommentarer

Hej,

Mats med hantverkare har under fredagen konstaterat ett pågående vattenläckage i gathuset. Det fanns initialt en potentiell tanke om var detta härstammar ifrån.

Under kvällen så har detta läckage även visat sig fortsätta vilket medfört att vi varit tvungna stäna av vattentillförseln till toalet/duschutrymmen direkt till höger respektive vänster om entrén för lägenheterna A1101, 1102, 1201, 1202, 1301, 1302, 1401, 1402, 1501 samt 1502.

Härigenom har vi stoppat all möjlighet för fortsatt läckage till dess orsak och källa kunnat konstateras. Under måndagen kommer Relita skicka ut rörmokare för att undersöka felet och Mats med hantverkskollegor bistår i detta arbete.

Styrelsen ber om överseende med de eventuella besvär som berörda medlemmar kan uppleva under denna tid. För de medlemmar som genom avstängningen saknar toalett och dusch möjlighet vill styrelsen informera om den dusch samt toalett som finns tillgänglig i tvättstugan.

Styrelsen hanterar ärendet skyndsamast möjligt och återkommer med mer information så snart denna finns tillgänglig.

Crister för Styrelsen Brf Fyrtornet 5

 

OVK arbeten startar tisdag 22 maj - avlämning nycklar

av Crister Sahlén 15 maj 2018, 21:52 | 8 kommentarer

Hej,

 

De planerade arbetena kring OVK kommer att påbörjas nu på tisdag 22 maj. Arbetena kommer att utföras med start i gathuset, våningsplan 5 och arbeta sig nedåt. Troligt är att första veckans arbete kommer att inkludera våningsplan 5 samt eventuellt del av plan 4.

 

Berörda medlemmarna till lägenheterna på plan 5 samt 4 (lgh A1401-1503) ombeds att lämna nyckel uppmärkt med lägenhetsnummer till Mats och hantverkarna som tar emot tisdag 22 maj kl. 0800–0815 nere i entrén mot Folkungagatan.
Har ni ej möjlighet att lämna vid denna tidpunkt så går det bra att lämna nyckel uppmärkt med lägenhetsnummer till Crister Sahlén, lgh 1502 gårdshuset senast måndag 21 maj kl. 2100.

 

Mer information kommer att ges löpande kring när nycklar till övriga lägenheter behöver lämnas.

 

Vänliga hälsningar,

 

Styrelsen Brf Fyrtornet 5 genom Crister

Kommande underhåll hiss gathuset

av Crister Sahlén 8 maj 2018, 23:34 | 0 kommentarer

Hej,

Efter tidigare besiktning som påvisat ett säkerhets och regelmässigt behov av att undehålla hissen i gathuset har styrelsen upphandlat entreprenad för byte av hissmaskineri samt upprustning och modernicering till gällande säkerhetsstandard av hisskorg samt dörrar. Det senare kommer inte nämvärt påverka utseendet av hisskorgen och dörrarna för att därigenom bibehålla det tidstypiska utseendet. 

Arbetet kommer att inledas med ett samråd mellan entreprenör och representant från styrelsen tisdag 15 maj kl. 1000. Arbetet är därefter beräknat påbörjas under vecka 22, 28 maj och framåt.

Vidare information kring dagar då hissen kommer behöva vara avstängd, uppskattningsvis c:a 2 stycken, samt längden för det totala underhållsarbetet kommer även att anslås i nära anslutning till att samrådet genomförts.

Styrelsen hoppas på överseende med de eventuella olägenheter som kan uppstå under arbetets gång samtidigt som vi och entreprenören gör vårt yttersta för att inverkan för er medlemmar ska bli så liten som möjligt.

Hälsningar Crister för Styrelsen Brf Fyrtornet 5

Hälsning från Solna

av Isabella Gripe 28 apr 2018, 16:47 | 0 kommentarer

Hej alla gamla grannar!

Nu har det gått nästan en hel månad sedan vi lämnade det vackra huset och alla trevliga grannar på Folkungagatan 146.
Vi vill tacka er alla för de 24 åren vi bodde där. Vi har trivts fantastiskt bra, men allt har sin tid och nu var det dags för oss att göra en förändring.
Vi börjar så smått att acklimatisera oss i Solna där vi har blivit varmt mottagna i den nya föreningen och känner att vi kommer att trivas mycket bra där också. 
Dessutom kommer vi närmare våra barnbarn i Sollentuna och vårt fritidshus i Södra Roslagen.

Vi får i bland frågor om hur det känns att lämna Bajen-meckat och flytta till AIK-land men vi har INTE konverterat till AIK-are (ännu), men årets majblomma är ju gul och svart och en sådan har vi skaffat, så vi får se hur det blir med den saken.

Än en gång, tack till er alla! Vi önskar er en skön och trevlig vår och sommar!

Hälsningar Iréne och Rolf

Kommande arbete efter OVK-besiktning

av Isabella Gripe 22 apr 2018, 09:34 | 2 kommentarer

Hej,

 

För ett tag sedan lät styrelsen genomföra den obligatoriska OVK-besiktningen av samtliga lägenheter i föreningen. Utfallet av denna besiktning blev ett antal punkter som måste åtgärdas innan ny besiktning kan genomföras senast slutet av juni.

 

Arbetena kommer att beröra samtliga lägenheter och beräknas starta v. 20, c:a 14 maj.

 

Styrelsen kommer innan arbetet påbörjas gå ut med ytterligare information kring hantering samt överlämning av nycklar för att hantverkarna ska ges tillträde till lägenheterna.

 

 

Felkälla och arbetets karaktär

 

OVK-besiktningen konstaterade att samtliga lägenheter har ett undertryck som en följd av för låg tillförsel av frisk luft. Husets byggnadskonstruktion är tänkt att lösa detta genom ett visst ”självdrag” från fönster men med dagens regler så är detta dels inte tillräckligt dels så är det satt ut spel då flertalet fönster är  tätade mer än ursprungligt tilltänkt för att motverka kyla och drag.

 

En ytterligare konsekvens av det undertryck som finns i lägenheterna är att de ventiler för ventilation av luft ut ur lägenheten istället fungerar som insläpp av luft. Detta medför i sin tur risk för spridning av lukt så som matos eller rök av olika slag. Öppnar en medlem fönster eller balkongdörr i samband med matlagning eller vädring så vänder luftströmmen och den luft som går ut därifrån riskerar därmed sugas ned vid skorstenens slut till de övriga lägenheterna som har mynning i samma skorsten. 

 

Det som kommer att behöva genomföras är att installera luftspalt ovanför fönsterkarm. Detta kommer mestadels ske i sovrum samt vardagsrum och härigenom dels ombesörja insläpp av frisk luft dels motverka det undertryck som nu finns i lägenheterna.

 

Vidare behöver lufttillförsel in till badrum och/eller toaletter säkras. Detta kommer att göras genom att ta upp ett par hål i badrumsdörrens nedre del. I det fall någon medlem istället önskar lösa detta genom att fasa ned tröskel så kommer den kostanden att debiteras berörd medlem, varvid ett särskilt kontrakt för kostnadsansvar behöver upprättas mellan medlemmen och styrelsen. Mer information kring detta samt eventuell beräknad kostnad återkommer styrelsen med innan arbetena startar. 

 

Slutligen har ett par lägenheter luftventiler som tapetserats över. Dessa ventiler ombesörjer frånluft från lägenheterna vilket därmed inte fungerar. Arbetet kommer därmed innebära att dessa tas fram och i de fall det saknas ventilgaller så monteras detta samtidigt.

 

Crister på uppdrag av styrelsen Brf Fyrtornet 5

Föreningsstämma - Motioner

av Rolf Johansson 18 jan 2018, 10:42 | 0 kommentarer

Föreningsstämma i Brf Fyrtornet 5 kommer att äga rum den 17 maj 2018. Särskild kallelse kommer senare.

Inför stämman vill vi påminna om att medlem som önskar få ett ärende behandlat vid stämman skall skriftligen framställa sin begäran hos styrelsen senast den 1 februari. (Stadgar 31 §)

Styrelsen

/RJ

Nu är det jul

av Rolf Johansson 23 dec 2017, 06:47 | 0 kommentarer

 

GOD JUL  och  GOTT NYTT ÅR

alla medlemmar 

önskar styrelsen

OVK

av Rolf Johansson 24 nov 2017, 16:58 | 0 kommentarer

OVK

 Nu är det dags för ventilationskontroll i vår fastighet

 OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet enligt plan- och bygglagen.

I vårt hus skall detta ske vart 6:e år.

Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar.

Kontrollanten ska också ge förslag till hur energiåtgången kan minskas för ventilationen, utan att det ger en sämre inomhusmiljö.

Kontrollen ska göras av en sakkunnig funktionskontrollant, som är certifierad av ett ackrediterat certifieringsorgan.

Föreningen har anlitat företaget LKE-teknik AB för detta arbete.

 OVK kommer att genomföras den 5 december kl. 08.00 – 18.00 och vid behov även den 6 december

 Det betyder att vi behöver ha tillgång till samtliga lägenheter dessa dagar.

 Är ingen hemma dessa dagar går det bra att lämna märkt nyckel till undertecknad i portalen tisdag den 5 december kl 07.30.

 Återlämnande av nyckel sker personligen på tisdag kväll ev. onsdag kväll.

 Har du frågor eller funderingar – skriv ett mail eller ring mig.

 För styrelsen

Rolf J

Ventilation och soprum

av Rolf Johansson 21 okt 2017, 22:05 | 0 kommentarer

Vi har nu installerat ventilation i soprummet. Det är en mekanisk ventilation, dvs. en fläkt som suger ut luft från soprummet och blåser ut luften i en skorsten på taket.

Vi får hoppas att vi får ett fräscht och ventilerat soprum i framtiden. Jag tycker att man kan märka skillnad redan nu.

Beträffande "sopkaoset" så har vi än så länge klarat oss riktigt bra. Förhoppningsvis kommer snart den ordinarie sophanteringen att fungera normalt.  

Tack för att vi numera sopsorterar så bra, - matrester för sig och - hushållssopor för sig. Det kan kanske i framtiden också leda till billigare sopkostnad.

För styrelsen

/Rolf J

Hissen i A

av Rolf Johansson 20 sep 2017, 14:51 | 1 kommentar

Användningsförbudet har nu upphävts.

Åtgärder har vidtagits för att hissen skall vara säker att använda fram till planerad ombyggnad.

Åtgärderna har besiktats men krav kvarstår att hissemaskineriet byts ut senast januari 2018.

För styrelsen

Rolf J

Höststädning av gården

av Rolf Johansson 14 sep 2017, 11:18 | 1 kommentar

Hej alla granna!
Nästa söndag kl 10-12 är det dags att höststäda vår innegård. Vi är en grupp som hjälps åt, efter tid och möjlighet. Men vi välkomnar naturligtvis fler av er som bor här att vara med. Bara kom! eller hör av dig till
Helena Widström
0707 616873

Hiss A-uppgången

av Rolf Johansson 11 sep 2017, 22:06 | 1 kommentar

Maskin och lintrumma till hissen i A-uppgången måste kompletteras med vissa säkerhetsdetaljer innan vi kan få starta hissen.

Denna komplettering sker onsdag-torsdag denna vecka. Därefter skall en ny besiktning göras och efter det skall Byggnadsnämnden fatta beslut att hissen får användas.

Bedömningen blir därför att under nästkommande vecka (onsdag/torsdag) kan vi få starta hissen igen, förhoppningsvis.

För styrelsen

RJ

Källartrappan och hissen i A-uppgången

av Rolf Johansson 6 sep 2017, 22:25 | 0 kommentarer

Källartrappan.

Det är nu möjligt att gå i den nya källartrappan.

Samtliga trappsteg är färdig-gjutna men betongen behöver härda/"brinna" några veckor men det är helt ok att gå i trappan.

Nästa moment i arbetet blir att gjuta fast klinkers på trappstegen.

 Hissen

Vi väntar ännu på besked från stadsbyggnadskontoret att få starta hissen. Trots många och intensiva påtryckningar har vi ännu inte fått något svar. Återkommer så snart ett svar erhålls.

För styrelsen

Rolf J

HISSAVSTÄNGNING

av Rolf Johansson 29 aug 2017, 22:33 | 0 kommentarer

Vid besiktning av hissen i uppgång A har det upptäckts brister som gör att Byggnadsnämnden i Stockholm Stad i dag, tisdag 29 augusti, utfärdat ANVÄNDNINGSFÖRBUD för hissen.

Vi jobbar nu för fullt för att få klarhet i vilka brister det är och att så snart som möjligt få bristerna åtgärdade så att hissen kan användas.

Styrelsen

Rolf J

Källartrappan och tvättstugan

av Rolf Johansson 28 aug 2017, 21:17 | 1 kommentar

Nu påbörjas gjutning av de första trappstegen i den blivande nya källartrappan.

Vid dessa tillfällen måste trappan stängas av och får inte beträdas under ett antal timmar.

KÄLLARTRAPPAN avstängs för gjutning av trappsteg:

* Tisdag den 29 aug. kl 12.00 - 24.00

* Onsdag den 30 aug. kl 12.00 - 16.00

* Fredag den 1 sep. kl 08.00 - 24.00

Flera tillfällen kommande vecka men det är inte klart just nu. Återkommer.

TVÄTTSTUGAN är avstängd för städning

* Torsdag den 31 aug. kl 08.00 - 17.00

Styrelsen

Rolf J

Kartering och OVK

av Rolf Johansson 26 aug 2017, 08:35 | 0 kommentarer

Det gick lite för fort med aviseringen från Relita som vi fick i brevlådan häromdagen.

Orsaken är denna:

Vi skall göra en lagstadgad kontroll av fastighetens ventilationssystem s.k. OVK (Obligatorisk VentilationsKontroll). Denna kontroll skall göras vart 5:e år och utgör ett underlag för att vi skall ha en bra och sund inomhusmiljö.

OVK kommer att ske om några veckor men innan dess har vi beställt något som kallas "Kartering av ventilationskanaler". Det är helt enkelt en kartläggning och dokumentation över samtliga ventilationskanaler i hela fastigheten.

För att göra denna kartering måste utföraren, Relita som vi anlitar, komma åt ventilerna inne i lägenheterna. Därav den avisering vi fick.

När sedan OVK skall äga rum kommer förfarandet att bli på liknande sätt, tillgång till lägenheterna krävs, men det återkommer vi med. Tyvärr går dessa två moment inte att samköra.

Beträffande nyckelhanteringen inför karteringen kan aviseringen kompletteras med att den som önskar lämna nyckel innan den 6 sept. kan kontakta Rolf J.

Återlämnandet av nycklar går till så att Rolf samlar in nycklarna från Relita och återlämnar dem personligen till er på kvällen.

För styrelsen

Rolf J

 

Sortera matavfall

av Rolf Johansson 24 aug 2017, 12:27 | 0 kommentarer
Under hösten kommer vi på försök se till så att det går att sortera matavfall för de som vill. Förhoppningen är att det ska fungera bra och att vi tillsammans kan göra en insats för miljön och samtidigt minska kostnaderna för hämtningen av vanliga hushållssopor. Matavfallshämtningen är avgiftsfri för föreningen och förhoppningsvis minskar de vanliga hushållssoporna när de hushåll som vill börjar sortera ut matavfall. Det kommer att gå till så att vi får ett extra kärl för matavfall i soprummet där påsarna med matavfall slängs. Alla hushåll kommer även få ett start-kit med papperspåsar och påshållare samt information om hur matavfallet sorteras. Vi återkommer med mer information när kärlet för matavfall är på plats och start-kit med påsar och påshållare levererats från Stockholm Vatten och Avfall.

 

För styrelsen

Isabella

Källartrappa

av Rolf Johansson 16 aug 2017, 11:24 | 1 kommentar

Trappan ner till källare är som bekant allt annat än "gåvänlig" och säker.

Med anledning av detta har vi beställt ombyggnad av trappan.

Arbetet startar på måndag (21 aug).

Arbetet består av att först bredda dörröppningen i väggen längst ner i trappan eftersom den nya trappan blir något längre. Sedan skall en form byggas hela vägen ner och därefter skall nya trappsteg gjutas i betong.

Det kommer att vara möjligt att gå ner till källaren större delen av byggtiden, men var försiktig och observant om/när du måste ner i källaren.

När gjutningen äger rum måste källarnergången stängas av helt ett par dagar.

Mer information om detta lämnas senare. Om det vid detta tillfälle blir akut behov av tillgång till källaren så kommer det att finnas en reservplan.

Styrelsen

gm RJ

Takarbeten

av Rolf Johansson 21 maj 2017, 08:01 | 0 kommentarer

En del av yttertakets plåt på vår fastighet måste bytas ut. Det är taket mot innergården och parallellt med Sågargatan.

Arbetet skall utföras av P&B Plåtslageri AB och påbörjas den 29 maj och beräknas pågå under 5-6 veckor. 

Det innebär att en ställning kommer att monteras på innergårdens fasad mot B-uppgången.

Tyvärr betyder det också att det kommer att bli en del "stök och bök" under byggtiden, Men detta är ett alldeles nödvändigt arbete eftersom vi har ett mindre läckage från yttertaket.

Entreprenören är informerad om de måste skydda dels portalen och dels vår vackra trädgård.

/Styrelsen.

Stamspolning

av Rolf Johansson 9 maj 2017, 12:29 | 0 kommentarer

Kommande vecka, onsdag (17/5) och torsdag (18/5), kommer företaget Relita att genomföra stamspolning i samtliga lägenheter i vår förening.

Relita kommer om någon dag med avisering inför detta där alla detaljer beskrivs.

Styrelsen

gm RJ

SOPRUM

av Rolf Johansson 28 feb 2017, 08:19 | 0 kommentarer
Vårt soprum med ingång från Folkungagatan är avsett ENBART för:
HUSHÅLLSSOPOR                           3 st plastkärl
TIDNINGAR/TIDSKRIFTER                2 st plastkärl
GLÖDLAMPOR/ENERGILAMPOR motsv.    1 litet plastkärl
Tyvärr hamnar betydligt flera och felaktiga saker i soprummet som tex. målarpytsar, hyllplan, skrivare, damsugare mm. mm.
I tidningsinsamlingen hamnar ofta mjölkförpackningar, pizzakartonger odyl. Dessa produkter skall placeras i miljöstationen på andra sidan gatan.
Hur man gör med återvinningen i övrigt kan man med fördel läsa på följande hemsida: stockholmvattenochavfall.se
En vädjan till oss alla:
Låt oss hjälpas åt att sortera rätt och hålla snyggt i soprummet.
 
Om det finns behov av bortforsling av grovsopor kan vi tänka oss att någon/några gånger per år, på något sätt, anordna en gemensam grovsopsleverans till återvinningsstation. Till dess måste du själv förvara grovsoporna.
Styrelsen

Inför föreningsstämman 2017

av Rolf Johansson 25 feb 2017, 17:27 | 0 kommentarer

Föreningsstämman för Brf Fyrtornet 5 kommer att äga rum den 17 maj. (Kallelse med tillhörande handlingar kommer senare).

Inför stämman har medlem som önskar få ett ärende behandlat vid stämman, möjlighet att skriftligen framställa sin begäran, sk. motion, hos styrelsen.

Denna framställan skall vara inlämnad senast den 15 mars 2017.

Det går utmärk att skicka som e-post till fyrtornet5@gmail.com  eller att i pappersform lägga i Fyrtornets postbox i uppgång B.

Styrelsen 

Slutbesiktning säkerhetsdörrar

av Rolf Johansson 21 dec 2016, 18:08 | 1 kommentar

Besiktning av installationen av de nya säkerhetsdörrarna har nu genomförts.

I många fall (nästan alla) finns det behov av justering av låsen i dörrarna. Man skall inte behöva "dunka igen" dörren så att trapphuset skakar.

Ytterligare några mindre justeringar kommer också att ske.

Juseringen kommer att ske under januari månad av Säker Bostad.

Några dagar innan arbetet kommer Säker Bostad att meddela var och en när de kommer till er.

 

Styrelsen vill önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2017.

/Styrelsen 

Slutbesiktning säkerhetsdörrar

av Rolf Johansson 30 nov 2016, 13:10 | 2 kommentarer

Slutbesiktning efter dörrbyte.

Besiktningen går till på följande sätt:

En oberoende besiktningsman (anlitad av Brf) leder arbetet. En/två representanter från Säker Bostad deltar samt representanter från Brf styrelse.

Besiktningen beräknas pågå i 2 dagar.

Varje dörr besiktas både utifrån och inifrån. Entrédörren (och köksdörren) kommer att öppnas med den nyckel som Säker Bostad har kvar. Efter besiktningen låses dörren igen.

Är det inga fel och brister återlämnas nyckeln efter besiktningen.

Är det justeringar som behöver göras kommer Säker Bostad att åtgärda detta så snart som möjligt och därefter återlämna nyckeln.

Vid större justeringar skall detta vara åtgärdat inom 2 månader.

Återlämnande av nyckel - se utdelat blad

Slutbesiktningen påbörjas onsdag den 21 december kl 08.00

 Om det är några problem med din dörr, t ex trög att stänga, kärv att låsa, ringklockan fungerar inte, e dyl. notera detta på ett papper och lägg det på golvet innanför entrédörren om ingen är hemma vid slutbesiktningen.

 

Nya dörrar

av Rolf Johansson 15 okt 2016, 20:41 | 0 kommentarer

Nu är alla nya dörrar på plats inklusive vindsdörrarna.

Slutmontering av dörrfoder sker på måndag (17 okt) och därefter startar målning av dörrar och foder. Målningsarbetet beräknas ta ca 2 veckor. Därefter skall en slutbesiktning av arbetet ske. 

För besiktningen har vi anlitat en fristående/oberoende besiktningsman. Ytterligare detaljer kring detta återkommer vi med senare.

MEN, om du redan nu har synpunkter/anmärkningar på dörrens funktion eller annat, är det viktigt att du snarast hör av dig om detta.

Skicka gärna ett e-postmeddelande till    fyrtornet5@gmail.com    eller lägg en lapp i min postbox.

På återhörande

Rolf J 

Säkerhetsdörrar

av Rolf Johansson 9 sep 2016, 10:29 | 0 kommentarer

Installation av säkerhetsdörrar närmar sig nu med stormsteg.

De närmaste dagarna kommer entreprenören (Säker Bostad) att skicka ut ett e-postmeddelande där de redovisar bl.a tidplan och aktiviteter för installationen samt kontaktperson hos installatören.

Det går naturligtvis bra att kontakta mig också kring dessa frågor.

Hälsningar

/Rolf J

Skyfall - Översvämning

av Rolf Johansson 26 jul 2016, 22:00 | 0 kommentarer

Sommarfirare!

Östra Södermalm drabbades igår (måndag 24 juli) återigen av ett skyfall som även drabbade oss på Folkungagatan. Vattnet forsade från gården, genom portalen och ut på gatan och dessutom ner genom källartrappan till källaren. Vatten har också sipprat in genom fönstret i tvättstugan.

Skadorna blev inte lika omfattande som förra gången men några källarförråd har fått in vatten som nu börjar torka upp. Titta gärna till hur det ser ut i ditt förråd och undvik att ha kartonger stående direkt på golvet.

Tack Göran, som fick undan det mesta av vattnet i portalen. 

Vi kommer att undersöka om något kan göras för att undvika liknande händelser i framtiden.

Ha en fortsatt skön sommar!

Styrelsen/RJ

Glad midsommar!

av Rolf Johansson 22 jun 2016, 08:58 | 3 kommentarer

Styrelsen vill önska er alla en riktigt trevlig midsommar (trots hotande regn) och en skön semester när det är dax för det. Helt enkelt, EN SKÖN SOMMAR!

Lägenheten A1001 är nu såld till Susanna Johnsen och hon tillträder lägenheten den 15 sept.

Styrelsen

/RJ

Försäljning av lägenhet A1001

av Rolf Johansson 28 maj 2016, 21:23 | 0 kommentarer

Nu är föreningens nybyggda lägenhet A1001 ute till försäljning.

Information och bilder av lägenheten hittar du på skandiamaklarna.se eller via hemnet.se

/Styrelsen

RJ

Säkerhetsdörrar

av Rolf Johansson 19 maj 2016, 20:46 | 10 kommentarer

Tack för att så många svarade på enkäten angående brevinkast alt. postbox.

Av 26 möjliga svarade 22.

Majoriteten förordade postboxar och med anledning av detta har styrelsen beslutat att det blir säkerhetsdörrar utan brevinkast. Postboxarna placeras i entréplanet utanför hissarna i uppgång A resp.B

Företaget som vi anlitar heter Säker Bostad. De kommer att leverera och installera dörrarna och postboxarna.

Dörrarna får samma utseende som idag dock utan brevinkast, dvs. dörrspeglar och glas på utsidan och dörrspeglar på insidan. Önskas glas på insidan blir det ett personligt val som bekostas av var och en.

Mer information om hela projektet (tidplan mm.) kommer Säker Bostad att informera om inom någon vecka.

För styrelsen

/RJ

Föreningsstämma och enkät

av Rolf Johansson 8 maj 2016, 14:09 | 2 kommentarer

Glöm inte årets föreningsstämma på tisdag den 10 maj kl 19.00. 

Välkommen!

Tack till er om svarat på enkäten om brevinkast/postbox!

Ni som inte svarat ännu, gör gärna det. Tack!

/Styrelsen

RJ

Enkät brevinkast/postbox

av Rolf Johansson 26 apr 2016, 18:55 | 0 kommentarer

Enkäten kan du se i menyn till höger när du har loggat in.

Styrelsen

/RJ

TVÄTTSTUGAN ÖPPEN

av Rolf Johansson 2 mar 2016, 19:49 | 0 kommentarer

Arbetet i tvättsugan är slutfört för denna vecka och tvättstugan är tillgänglig fr o m idag, torsdag.

Tyvärr måste vi dock stänga tvättstugan igen, kommande MÅNDAG, TISDAG och ONSDAG.

Torsdag den 10 mars är tvättstugan tillgänglig igen.

 Arbetet som skall ske på måndag är att gipsskivor skall monteras i taket och därefter bl.a målning av dessa.

Hoppas att ni har förståelse för dessa störningar.

/Styrelsen

RJ

TVÄTTSTUGAN STÄNGD

av Rolf Johansson 26 feb 2016, 12:42 | 0 kommentarer

 

Kommande vecka, tisdag - ev. fredag, kommer väggar och tak i tvättstugan att ljudisoleras.

Detta ingår i bygget av den nya lägenheten ovanför tvättsugan.

 

Tvättsugan kan därför inte bokas TISDAG den 1 mars - FREDAG den 4 mars (förmiddag).  

 
Styrelsen
/RJ

Tvättmaskinen lagad

av Rolf Johansson 5 feb 2016, 10:30 | 0 kommentarer

 

Den trasiga tvättmaskinen är nu lagad och

mangelduken har också bytts ut.

Trasig tvättmaskin

av Rolf Johansson 1 feb 2016, 16:20 | 0 kommentarer

 

En av tvättmaskinerna i tvättstugan är trasig.

Reparatör är beställd och kommer inom 5 dagar.

/RJ

Fortsatt byggnation och Julgranar

av Rolf Johansson 3 jan 2016, 22:23 | 0 kommentarer

 

God fortsättning på det nya året!

Ganska snart på det nya året kommer vi att starta byggnation/renovering av den lilla lägenheten med ingång från portalen som vi har fått byggnadslov för. Den preliminära planen är att den skall vara klar till försäljning i maj månad.

Julgranar. 

Vi har ingen gemensam uppsamling av julgranar.  Närmaste uppsamlingsplats är vid Medborgarplatsen där du kan lämna granen.

Styrelsen/RJ

Ny hyresgäst och GOD JUL!

av Rolf Johansson 22 dec 2015, 13:49 | 2 kommentarer

 Vi har nu fått en ny hyresgäst i den nyrenoverade lokalen. 

EUROPEAN CRUISE SERVICE heter företaget. Ett norskt företag och detta är den svenska filialen. De är tre anställda och vid högsäsong några fler.

De tillträder lokalen vid årsskiftet.

Verksamheten är hamnagentur och ombud för de internationella kryssningsrederier som angör svenska hamnar. Arbetet innebär fartygsklarering, tulldokument, kajplatsbokning, lotsbeställning, passagerarnas utflyktsprogram mm.

 

En riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR

önskar styrelsen er alla

Tack för glögg och gran

av Rolf Johansson 15 dec 2015, 09:29 | 0 kommentarer

 

Tack för att så många kom och klädde granen och minglade en stund i söndags! Trevligt.

Lägenheten B1103 är nu såld. De nya medlemmarna heter Mathilde Wendt och

Christian Qvarfordt.

De tillträder lägenheten den 22 februari 2016.

Vi önskar Mathilde och Christian välkommen till vår förening

 

Styrelsen/RJ

Lucia-glögg och gran

av Rolf Johansson 6 dec 2015, 20:31 | 0 kommentarer

 

VÄLKOMNA PÅ LUCIA-GLÖGG MED GRANKLÄDNING

OCH LITET MINGEL MED GODIS MM

SÖNDAG DEN 13 DECEMBER KL. 16.00 I PORTEN

Styrelsen

Lägenhet och lokal

av Rolf Johansson 28 nov 2015, 20:18 | 0 kommentarer

 

Det har under en tid pågått ett intensivt arbete med renovering av lägenhet B1103 (fd. Holtbo) och lokalen med ingång från Folkungagatan, bredvid portalen.

Renoveringarna är nu klara och lägenheten kommer att försäljas genom Skandiamäklarna.

Visning av lägenheten sker söndag och måndag den 6 och 7 dec. Se Skandiamäklarnas hemsida eller Hemnet.

Lokalen kommer att hyras ut och som hjälp att hitta hyresgäst har vi anlitat mäklarfirman Nextor.

 

Styrelsen/Rj

Ny hyresgäst

av Rolf Johansson 15 okt 2015, 18:13 | 0 kommentarer

Den 1 november 2015 får vi en ny hyresgäst i Alba Zoo-lokalen.

Firman heter "Nya Akvarielagret i Stockholm" och ägs av Christer Fredriksson.

Verksamheter kommer att fortsätta som djuraffär med namnet XL-ZOO (xl-zoo.se)

 

Styrelsen/rj

Magasinkärra sk."pirra"

av Rolf Johansson 24 sep 2015, 20:51 | 0 kommentarer

 

Föreningen har nu införskaffat en sk. "pirra" eller magasinkärra för att kunna användas vid

"tunga transporter".

Pirran står bakom lås och bom i soprummet. Det är bara att låna och sedan låsa in den på samma

ställe efter användningen.

 

Styrelsen/RJ

Tack från fam. Holtbo

av Rolf Johansson 15 sep 2015, 22:36 | 0 kommentarer

 

Föreningen har fått ett tack från familjen holtbo efter Kerstins begravning.

Klicka på rubriken i högra kolumnen, (Kerstin H 4.pdf).

 

/Styrelsen

RJ

Information om lokaler

av Rolf Johansson 8 sep 2015, 19:10 | 0 kommentarer

Den lokal som finns till höger i portalen när du kommer in från gatan skall genomgå en förändring.

Den del av lokalen med fönster mot innergården (före detta portvaktslägenheten) ska nu bli lägenhet igen, en bostadsrättslägenhet.

Vi har beviljats bygglov för den delen, som är ca 35 kvm. Lägenheten skall byggas/renoveras av oss och därefter säljas. Vi väntar just nu på startbesked från Stadsbyggnadskontoret så att byggnationerna kan börja. 

Kvarvarande lokaldel, med fönster och ingång från Folkungagatan, skall förbli en lokal för uthyrning. Den är på ca 30 kvm. Den lokalen behöver fräschas upp och det arbetet har påbörjats idag, tisdag den 8 sept.

Mer information kommer under arbetets gång.

Styrelsen/RJ

Ny Hemsida - Fyrtornet 5

av Rolf Johansson 25 jan 2015, 22:47 | 0 kommentarer

 

När du är här kan du läsa om hur hemsidan/webbplatsen är uppbyggd och vad du kan göra i de olika "flikarna". Klicka på "Om webbplatsen"

När du kommer till en inloggningssituation på hemsidan så efterfrågas din E-postadress och ett lösenord

Skriv din E-postadress och det lösenord du fick i ett e-postmeddelande.

När du har loggat in är det lämpligt att du går in på "Mitt konto" - som finns högst upp till höger - och ändrar ditt lösenord.

När något nytt har publicerats på hemsidan får du ett e-postmeddelanden. Detta kommer en gång per dygn. Du kan också välja bort denna funktion under "Mitt konto".

Välkommen till föreningens nya HEMSIDA

Styrelsen